2 Μαρτίου 2017

Απο την παραγωγή στην κατανάλωση!

Η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.Το αποτέλεσμα είναι "η αμοιβή μας" και το κίνητρο για να συνεχίσουμε την συνεργασία μας.

Τι κάναμε λοιπόν...

Ο σχολικός κήπος μας ενημέρωσε ότι τα κουνουπίδια ήταν έτοιμα.
Αυτός είχε κάνει τη δουλειά του.
Σε συνεννόηση λοιπόν με το δάσκαλο της Δ τάξης το ραντεβού κλείστηκε...



Ο κύριος Γιάννης με ψωμί και λάδι στην Δ τάξη και εμείς στην κουζίνα του σχολείου μας σε αρμονική συνεργασία με το φούρνο δημιουργούμε ένα πρωτότυπο εξωσχολικό δεκατιανό ενδοσχολικής χρήσης - κατανάλωσης.

Ωρα 9:30,"Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις"...εμείς βγάλαμε πολλές.







Η συνταγή που μας βοήθησε να μεγαλουργήσουμε:

Ένα μεγάλο κουνουπίδι (εσείς δεν έχετε του κήπου μας, πάρτε του εμπορίου!)
  • 1/4 κασέρι τριμμένο
  • 1/4 γκούντα τριμμένο
  • 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό 
  • βούτυρο. 
Εκτέλεση
  • Πλένουμε το κουνουπίδι.
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό 10 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
  • Το στρώνουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τα τυράκια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το αυγό,ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κουνουπίδι και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου